Ziet deze cocktail er niet geweldig uit? Maak indruk met je vrienden en serveer dit frisse drankje op een warme dag.
1. Meng het citroensap en de geraspte citroenschil in een glas met ijs, de cachaça, de suikersiroop*, het oranjebloesemwater en het passievruchtvlees. Schenk de frisdrank erbij en garneer met munt. Maak voor een feest extra veel – doe de cocktail in een schaal met ijs en eetbare bloemen.
*Voor de suikersiroop
Verhit 200 gram suiker met 200 ml water in een kleine pan op laag vuur. Breng het mengsel aan de kook en laat het 7–8 minuten zacht borrelen tot alle suiker is opgelost en de vloeistof helder is. Laat afkoelen. Voor ca. 200 ml.
• sap en geraspte schil van 1 citroen
• 60 ml cachaça (deslijter.com)
• 20 ml suikersiroop*
• 2 druppels
oranjebloesemwater
• vruchtvlees van 1 passievrucht
• citroenfrisdrank (bijv. 7UP)
• takjes munt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.