Zelf siroop maken is een fluitje van een cent. Neem dit recept voor munt-gember-cirtrussiroop: in vier stappen is het klaar. Je maakt eerst suikerwater, waarna je deze smaak meegeeft door de schillen van de citroenen en limoenen, munt en gember. Als je de smaken ongeveer een nacht laat trekken, dan kun je de volgende dag genieten van een heerlijk glas, gelengd met water. Spa-rood en siroop doen het trouwens ook heel goed!
1. Verwarm in een grote pan het water en los de suiker erin op.
2. Schil de citroenen en limoenen met een dunschiller en snijd ze in plakken.
3. Haal de pan van het vuur als het suikerwater kookt. Voeg de gember, citroen- en limoenschillen/plakken, munt en citroenzuur toe. Dek de pan af en laat circa 12 uur trekken.
4. Giet de siroop door een zeef en verwarm tot 90 °C. Je kunt de hete siroop door een trechter in gesteriliseerde flessen of weckpotten schenken. De siroop blijft dan zeker een jaar goed.
Credits Fotografie Sigurd Kranendonk – Styling Marjolein Vonk – Recepten & foodstyling Samuel Levie
voor 2 flessen/1 pot
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.