Mugcake met mango & kokos

Mugcake met mango & kokos

Het fijne van havermout is dat het zo veelzijdig is. En het heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen. Havermout zit vol goede koolhydraten die zorgen voor energie en een stabiele bloedsuikerspiegel. Bovendien zorgen de vezels in havermout voor een langdurig verzadigd gevoel.

Bereiding

1. Prak de stukjes mango fi jn met een vork en doe ze in een kom of mok.

2. Voeg het ei toe en meng goed.

3. Doe de havermout en de kokos erbij en roer goed door.

4. Zet de mok of kom 1½ minuut in de magnetron op de hoogste stand. En tadá. Je ontbijt is klaar. Je kunt de mugcake direct uit de mok eten. Of maak het extra feestelijk: serveer op een bord met wat extra plakjes mango, kokos en een schep kokosyoghurt ernaast.

Tip: vervang de mango en kokos door peer en kaneel. Nog feestelijker maak je het met een handje pomopenpitten.

Credits fotografie: Simone’s Kitchen

Voor 1 persoon.

  • ½ rijpe mango, in stukjes
  • 1 ei
  • 40 g havermout
  • 1 el geraspte gedroogde kokos
  • extra mango in plakjes, geraspte kokos en wat kokosyoghurt, om te serveren (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief