Mueslibollen met abrikozen en walnoot

Mueslibollen met abrikozen en walnoot

Charlie: ‘Ik kies meestal liever voor spelt dan volkoren. In volkoren zitten veel vezels, dus dit is zeker geen verkeerde keuze, maar mijn jarenlange coachingervaring heeft mij geleerd dat veel mensen gedurende de dag een opgeblazen gevoel en energiedips hebben. Dit kan komen door de inname van te veel gluten. Deze gluten beschadigen onze darmwand als we er te veel van eten. In spelt zit veel minder gluten dan in volkorentarwe. Spelt is zachter en beter verteerbaar. Meer energie dus voor jou. En een plattere buik.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng de bloem, het meel, zout en de gist in een kom.

3. Roer de abrikozen en walnoten door het meelmengsel.

4. Voeg het water en de olijfolie toe. Kneed tot een deeg en vorm tot een bal.

5. Verdeel de deegbal in acht kleine stukken en rol die elk tot een bolletje. Leg ze op de bakplaat.

6. Bedek met een schone theedoek en laat 40 minuten rijzen.

7. Bestrijk de bovenkant van de bollen met ei en bestrooi met de pompoenpitten.

8. Bak de mueslibollen in de oven in 10 minuten goudbruin.

Variatietip!

Vervang de abrikozen door gedroogde cranberry’s.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

6 bollen

  • 250 g bloem
  • 100 g volkorentarwemeel
  • ½ tl zout
  • 3 g instant gist
  • 30 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 30 g walnoten, in stukjes
  • 200 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei, geklopt
  • 20 g pompoenpitten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine