MonChoutaart in een glaasje

MonChoutaart in een glaasje

Brenda Hoff: ‘MonChoutaart is bij ons thuis een all-time favorite. Vroeger stond er met iedere verjaardag een MonChoutaart op tafel en dat is eigenlijk nog steeds zo. Iedereen is er gek op en je kunt met deze taart heel goed variëren, zodat hij toch iedere keer weer anders is.’

Bereiding

1. Verkruimel de Bastognekoeken totdat je fijne kruimels hebt.

2. Klop de slagroom op.

3. Roer in een andere kom de MonChou los en klop de suiker en vanillemerg erdoor. Roer hierna de slagroom door het monchoumengsel.

4. Verdeel het Bastognekruim over de glaasjes en lepel het monchoumengsel eroverheen. Maak af met je favoriete vlaaivulling of andere topping.

5. De glaasjes kun je hierna meteen serveren of bewaar ze tot het serveren in de koelkast.

Variatietips:

  • vervang de vlaaivulling eens door lemon curd of dulce de leche;
  • vervang de Bastogne eens door Oreo’s of kruidnoten.

Voor 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

  • 120 gram Bastognekoeken
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 100 gram MonChou
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • merg van een halve vanillepeul
  • 200 ml vlaaivulling of andere topping naar keuze

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden Kookboek