Drie keer tromgeroffel voor deze Thaise kipcurry, want hij is écht waanzinnig goed. In vijf stappen zet je een heerlijk bord comfortfood op tafel, dat niet pittig is maar heerlijk mild. Expres, want zo weet je zeker dat vanavond het hele gezin smult. Groot en klein. Wat jullie gaan proeven? Kip, lekker veel veggies, kokos en daarbij wat rijst.
1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en de wokgroenten in kleine stukjes.
2. Snijd voor de currypasta de limoen met schil en al in stukken en doe ze met de rest van de ingrediënten, een theelepel fijn zeezout en een scheut water in een keukenmachine. Maal tot een gladde pasta.
3. Rooster het kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Houd apart.
4. Verhit de olie in een wok en bak de kip 2 minuten op hoog vuur. Voeg de pasta toe en na 30 seconden ook de groenten – roerbak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk erdoor en warm 30 seconden mee.
5. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de kipcurry erover. Bestrooi met het geroosterde kokos.
Credits: Recepten: La Place. Fotografie: Ernie Enkelaar.
4 personen
Currypasta
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.