Deze versie van een warme Mexicaanse salade heeft een heerlijke balans tussen zoete mango, hartige bonen, romige avocado, spiegeleieren, kruiden en een pittig accent van de jalapeños.
1. Verhit de olie in een koekenpan, voeg ui, bonen, chilipeper, komijn en zout toe en roerbak een paar minuten op middelhoog vuur. Schep in een kom met de rest van de ingrediënten, behalve de eieren en de jalapeños, en schep alles om. Verdeel over 2 diepe borden.
2. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de eieren tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht is. Dien de bonensalade meteen op, met het spiegelei bovenop en een paar plakjes jalapeño erbij.
Voor 2 personen
– 1 el kokosolie, ghee of roomboter
– ¼ rode ui, gesnipperd
– 100 g gedroogde zwarte bonen, geweekt en gekookt (of een blikje van 400 g zwarte bonen, uitgelekt)
– snufje chilipoeder
– snufje gemalen komijn
– snufje zeezout
– 1 avocado, gehalveerd, pit eruit, geschild en in plakjes
– 1 mango, geschild en in plakjes van de pit gesneden
– sap van ½ limoen
– 5 takjes koriander, alleen de blaadjes
– 2 eieren
– 2 el ingemaakte jalapeños, uitgelekt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.