Mexicaanse ontbijt met gepocheerd ei

Mexicaanse ontbijt met gepocheerd ei

Dit recept is heerlijk als stevig ontbijt. Het gepocheerde eitje is een extra uitdaging, maar met behulp van de video hieronder lukt het je zeker!

Bereiding



Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, chili en koriandersteeltjes 1–2 minuten tot ze goudbruinzijn.

Doe de bonen en paprika’s erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Bak dit 15–20 minuten al roerend op laag vuur tot alles gekleurd en gaar is.

Pocheer de eieren. Schep een lepel bonen op een bord, leg hier een gepocheerd ei op en serveer met gehakte korianderblaadjes en een schijfje limoen.

Deze video is in het Engels

4 personen

• olijfolie

• 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes

• 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in ringetjes

• 1 bosje koriander, blaadjes heel en de steeltjes fijngehakt

• 3 blikken bonen (400 g, cannellini, kidneybonen, etc.), uitgelekt

• 1 kleine pot geroosterde paprika’s, uitgelekt en in stukken

• 4 eieren

• 1 limoen, in partjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine