Mmmm, deze Mexicaanse maissalade zit vol met smaak door de lente-ui, chilipeper, koriander en munt. Smullen!
Kook de maïs in gezouten water in 4–5 minuten tot-ie net gaar is.
Laat uitlekken en iets afkoelen. Snijd de lente-uitjes, paprika’s, chilipeper, koriander en munt fijn, en doe dit alles in een kom. Haal de maïskorrels van de kolven en voeg ze toe.
Breng op smaak met zout en peper, bedruppel met olijfolie, knijp de limoen erover uit en hussel alles goed door elkaar.
Maak ‘m kidsproof: laat het chilipepertje eruit en voeg kleingesneden avocado en een beetje citroensap toe.
3–4 personen
• 2 maïskolven
• 4 lente-uitjes
• ½ groene en ½ rode paprika
• ½ groene chilipeper
• blaadjes van 1 bosje koriander
• blaadjes van 1 klein bosje munt
• 1 el olijfolie
• 1 limoen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.