Mexicaanse maïssalade

Mexicaanse maïssalade

Mmmm, deze Mexicaanse maissalade zit vol met smaak door de lente-ui, chilipeper, koriander en munt. Smullen! 

Bereiding

Kook de maïs in gezouten water in 4–5 minuten tot-ie net gaar is.

Laat uitlekken en iets afkoelen. Snijd de lente-uitjes, paprika’s, chilipeper, koriander en munt fijn, en doe dit alles in een kom. Haal de maïskorrels van de kolven en voeg ze toe.

Breng op smaak met zout en peper, bedruppel met olijfolie, knijp de limoen erover uit en hussel alles goed door elkaar.

Maak ‘m kidsproof: laat het chilipepertje eruit en voeg kleingesneden avocado en een beetje citroensap toe.

3–4 personen
• 2 maïskolven
• 4 lente-uitjes
• ½ groene en ½ rode paprika
• ½ groene chilipeper
• blaadjes van 1 bosje koriander
• blaadjes van 1 klein bosje munt
• 1 el olijfolie
• 1 limoen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine