Mexi-bowl met geroosterde maïs

Mexi-bowl met geroosterde maïs

Gegrilde maiskolven staan voor mij gelijk aan de zomer. Ik raad je aan om deze salade met verse maiskolven te maken en niet met mais uit blik – vers maakt hier echt het verschil. Deze salade past goed bij kip.

Bereiding

1. Verwijder de bladeren en het hooi van de maiskolven en leg ze op een hete grill. Gril ze aan alle kanten totdat ze goudbruin zijn en grillstrepen hebben. Snijd als de mais gaar is de korrels van drie van de kolven en doe ze in een grote kom of vier kleine kommen. Snijd de vierde maiskolf in stukken van 2-3 cm.

2. Giet de zwarte bonen af en spoel ze af. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de kerstomaten. Maak de lente-uien schoon en snijd ze fijn. Snijd de spitskool fijn. Maak de ananas schoon en snijd in kleine stukjes. Verdeel de zwarte bonen, avocado, tomaten, lente-ui, kool en ananas over de kommen. Leg de stukken maiskolf erop.

3. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender en breng op smaak met zout en naar wens extra jalapeño’s. Schenk de dressing voor het serveren over de salade.

Saladetip | Ik  gebruik bonen uit blik, maar je kunt natuurlijk ook zelf bonen koken – week ze ongeveer 12 uur voor je ze in ongezouten water kookt.

Voor 4 personen.

  • 4 maiskolven
  • 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 240 g)
  • 1 avocado
  • 250 g kerstomaten, bij voorkeur gele
  • 4 lente-uien
  • 100 g spitskool
  • 250 g verse ananas

Pittige dressing

  • 4 el naturel yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • handvol koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1 el agavesiroop
  • 4-5 jalapeño’s uit pot, naar smaak
  • zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine