Verwarm de oven voor op 180ºC.
Hak 1 citroen in stukjes en doe deze in een vijzel, samen met de ras-el-hanout, chilipeper, zout en peper. Stamp dit mengsel goed fijn.
Snijd nu de andere citroen in schijfjes en verdeel die over de bodem van een braadslee en de buikholte van de kip. Kerf de borst enkele keren in en wrijf deze in met de marinade. Besprenkel met olie, wrijf in.
Leg de kip in de braadslee. Bestrooi eventueel met rozenblaadjes en bak de kip 80 minuten, tot het vel kleverig en het kippenvlees gaar is.
Strooi er voor het serveren wat korianderblaadjes over.
4–6 personen
• 2 ingemaakte citroenen
• 1 el ras-el-hanout
• 1 gedroogde chilipeper
• 1 kip à 1,6 kg
• olijfolie
• 1 tl onbespoten rozenblaadjes (optioneel)
• korianderblaadjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.