Marokkaanse kip

Ingrediënten

4–6 personen
• 2 ingemaakte citroenen
• 1 el ras-el-hanout
• 1 gedroogde chilipeper
• 1 kip à 1,6 kg
• olijfolie
• 1 tl onbespoten rozenblaadjes (optioneel)
• korianderblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Hak 1 citroen in stukjes en doe deze in een vijzel, samen met de ras-el-hanout, chilipeper, zout en peper. Stamp dit mengsel goed fijn.

Snijd nu de andere citroen in schijfjes en verdeel die over de bodem van een braadslee en de buikholte van de kip. Kerf de borst enkele keren in en wrijf deze in met de marinade. Besprenkel met olie, wrijf in.

Leg de kip in de braadslee. Bestrooi eventueel met rozenblaadjes en bak de kip 80 minuten, tot het vel kleverig en het kippenvlees gaar is.

Strooi er voor het serveren wat korianderblaadjes over.