Sabrina Ghayour: ‘Als kind was ik dol op kant-en-klare marmercake: zacht, zompig en lekker. Dit is mijn versie van die fantastische cake, die zovelen van ons hebben gegeten toen we klein waren.’
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een cakevorm (circa 23 x 13 cm): knip een rechthoekig stuk bakpapier af, maak er een prop van, strijk glad en bekleed daarmee de vorm.
2. Klop de eieren met de fijne kristalsuiker en de vanillepasta in een mengkom goed door elkaar. Mix de volle slagroom erdoor, gevolgd door de gesmolten boter. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.
3. Schep een derde van het beslag in een andere kom en zet apart. Voeg het cacaopoeder toe aan de rest van het beslag en meng goed door. Schenk het chocoladebeslag in de vorm.
4. Sprenkel de tahin erover en schenk dan de rest van het beslag erop. Roer met een mes of de steel van een vork licht door het beslag zodat er een marmereffect ontstaat en strooi het sesamzaad erover.
5. Bak de cake 45 tot 50 minuten in de oven, tot een satéprikker of mes er schoon uit komt.
6. Haal de cake uit de oven, haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Serveer in plakken, eventueel besprenkeld met wat honing.
Voor 6-8 personen