Schoolvoorbeeld van een saus gebonden met ei, maar bij te hoge verhitting (boven 60 °C) gaat het ei stollen en schiet de boel in de schift. Dit is een super makkelijke variant.
1. Breng sjalot, dragonstelen, dragonazijn en witte wijn in een sauspan tegen de kook aan. Laat tot 2 eetlepels inkoken.
2. Passeer de saus door een zeef en laat afkoelen. Mix het vocht met de eidooiers in een keukenmachine.
3. Verhit de boter in een sauspan tot het kookpunt en giet deze in een dun straaltje in de draaiende keukenmachine. Zo wordt de saus dik.
4. Voeg ook de zonnebloemolie in een dun straaltje toe aan de draaiende keukenmachine.
5. Roer de gesneden dragonblaadjes door de saus en breng op smaak met zout en peper. Wil je de saus later serveren? Laat deze dan afkoelen na het passeren in stap 2 en voeg pas vlak voor serveren de geklaarde boter toe. De afgekoelde saus is 2 dagen in de koeling te bewaren.
Lekker bij: alles!
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.