Mac & Cheese met chorizo

Mac & Cheese met chorizo

Sabine Koning: ‘Ik moest even grinniken toen ik dit recept uitwerkte, want ik weet hoe erg mijn vriend Tim van Mac & Cheese gruwelt. Zelf vind ik het heerlijk: hoe meer kaas, des te gelukkiger ik ervan word. Dit recept met chorizo is heaven voor mij. Zo fout en zo machtig, maar absoluut het ultieme comfortfood op dagen wanneer je je niet zo fijn voelt.’

Bereiding

1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal goed in met olie of boter.

2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de chorizo in kleine blokjes. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie aan en bak hier vervolgens de chorizo in mee tot het vlees knapperig begint te worden. Schep de ui, knoflook en chorizo door de macaroni wanneer deze gaar en afgegoten is.

4. Smelt voor de kaassaus de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Roer het geheel met een garde 5 minuten lang door tot de bloem gaar is en de roux (het boter en bloemmengsel) lichtbruin gekleurd is.

5. Voeg beetje bij beetje de melk aan de roux toe terwijl je met een garde blijft roeren. Zorg voor een klontvrije en ietwat dikke saus. Je maakt nu bechamel!

6. Voeg de Parmezaanse kaas en emmentaler aan de bechamel toe en roer door tot beide kazen gesmolten zijn. Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.

7. Schenk de kaassaus bij de macaroni en roer het geheel goed door. Stort de Mac and Cheese in de ingevette ovenschaal.

8. Scheur de bol mozzarella in grove stukken en verdeel deze over de bovenkant van de Mac and Cheese.

9. Schuif de ovenschaal 15 minuten onder de grill tot de mozzarella begint te bubbelen en een lichtbruin knapperig laagje heeft gevormd.

Voor 4 personen

Voor de macaroni:

  • olijfolie
  • 300 g macaroni
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g chorizo
  • 1 bol mozzarella

Voor de kaassaus:

  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 g emmentaler
  • peper en zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine