Dit is wel echt een salade voor de stevige trek! Door de linzen vult de salade goed, de broccoli en de wortelblokjes zorgen voor de bite en de dressing op basis van pindasaus geven het geheel een smeuïge touch. Maak het af met blaadjes koriander en munt en wat extra crunch door de hazelnoten.
Broccoli en linzen – 10 minuten
DE BROCCOLI
Leg de broccoliroosjes in een stoompan en stoom ze maximaal 5 minuten (of kook ze 5 minuten in kokend water). Laat afkoelen.
DE LINZEN
Spoel de linzen af en doe ze in een pan, zet ze royaal onder koud water en breng aan de kook. Voeg 2-3 stukken wortel, 1 geplet teentje knoflook en enkele steeltjes koriander toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken op middelhoog vuur: de linzen moeten zacht zijn maar nog een beetje beet hebben. Laat afkoelen, besprenkel met een beetje olijfolie.
DE LINZEN EN BROCCOLI
Schep de linzen in een slakom, voeg de helft van de gestoomde broccoliroosjes en 1-2 eetlepels van de wortel in blokjes toe.
Pindasaus – 15 minuten
Pureer in de keukenmachine (of stamp met de vijzel) 120 ml azijn, 120 ml sojasaus, 3 eetlepels suiker, 1 chilipepertje, 2 sjalotten, gehakt citroengras, 3 cm gember en 1 geperst teentje knoflook. Voeg 2 eetlepels pindakaas toe en meng met de hand.
AFWERKING
Roer de helft van de pindasaus los met 2-3 eetlepels olijfolie; bewaar de rest voor een andere keer. Schenk deze dressing over de salade, hussel om en garneer met de blaadjes koriander en munt, citroengras en de hele hazelnoten.
Pindasaus