Lunchpotje

Lunchpotje

Deze salade bevat nitraten, waarvan is bewezen dat het de efficiëntie van de spieren verhoogt. Dit kan leiden tot betere sportprestaties en meer uithoudingsvermogen.

Bereiding



1. Schep de dressing in een glazen pot van 1 liter.

2. Voeg de lente-uitjes toe, gevold door de komkommer, radijs, kikkererwten, bloemkool en de snijbiet. 

3. Sluit de pot goed af.

Dit recept komt uit het boek ‘Salad in a jar’ van Anna Helm Baxter (€12,99, Becht).

Pot van 1 liter, bereiding 25 minuten:

  • 150 gr bloemkool, in de oven gegaard
  • 130 gr snijbiet, harde stengels verwijderd, bladeren fijngesneden
  • 85 gr kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)
  • 2-4 eetlepels tahinidressing*
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 komkommer (de kleine Perzische variant, als je die kunt vinden), in plakjes 50 gr radijs, in plakjes




* dressing;

  • Voor 125 ml – 10 minuten bereiding
  • 2 eetlepels tahini
  • 25 gr gember, geschild en fijngeraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief