Luchtige pizzaslakken

Luchtige pizzaslakken

Het is bijna tijd voor Sinterklaas. Gezellig met de familie liedjes zingen en wachten op de deurbel. Mét wat hapjes tussendoor natuurlijk. Deze luchtige pizzastukjes zijn lekkere en feestelijke gerechtjes om te serveren in gezelschap. Misschien wil de Sint er ook wel eentje.  

Bereiding1. Haal de teentjes knoflook los. Pel ze, haal het kiempje eruit en doe de teentjes samen met de peterselie in een blender. Voeg beetje bij beetje de boter in blokjes toe en pureer tot een glad geheel.

2. Rol 1 deegvel uit. Verdeel driekwart van de knoflookboter over het deeg maar laat aan beide kanten een rand van 3 cm vrij. Leg het tweede deegvel op het eerste en druk de randen goed dicht.

3. Verdeel het overgebleven kwart knoflookboter over de helft van het bovenste deegvel en laat daarbij weer een rand van 3 cm vrij. Vouw de lege helft van het deeg over het met boter bestreken deel en druk de randen goed aan. Leg het deegpakket 10 minuten in de vriezer.

4. Leg het deeg met de naad naar rechts voor je en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot het 3 keer zo groot is als het formaat waarmee je begint. Vouw het deeg 2 keer om (het bestaat dan uit 3 delen) en leg het weer 10 minuten in de vriezer. Draai het deeg een kwartslag en herhaal het hele procedé tweemaal (4 x 10 minuten rusttijd).

5. Laat het deeg een laatste maal 10 minuten rusten en rol het daarna uit tot een lap ter grootte van de bakplaat. Snijd het deeg in tweeën zodat je 4 lange repen krijgt. Vouw de repen in de lengte om en rol ze dan op om zichzelf.

6. Leg de slakken in een ingevette bakvorm en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

 

Voor 4 stuks. Voorbereiding 15 minuten. Rusttijd 50 minuten. Bereiding 30 minuten.

  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 250 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 rollen pizzadeeg


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten