Deze makkelijke pasta smaakt het hele jaar door lekker – kies een paddenstoelensoort die op het moment in de winkels ligt. Binnen een mum van tijd op tafel, wedden?
1. Kook de pasta en laat uitlekken. Bewaar wat van het kooknat. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Voeg de paddenstoelen, knoflook en tijm toe; bak ze goudbruin op.
2. Voeg de wijn toe en laat die voor de helft inkoken. Roer er de room, parmezaan, gekookte pasta en wat van het bewaarde kooknat door.
3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de salieblaadjes tot ze krokant zijn. Strooi ze over de linguine.
Wil je zelf je pasta maken? Bekijk dit filmpje en zie hoe je eenvoudig zelf linguine maakt.
Maak dit recept met de Imperia pastamachine
4 personen
• 500 g linguine
• 3 el olijfolie
• 300 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• blaadjes van 1 klein bosje verse tijm
• 150 ml witte wijn
• 100 ml kookroom
• 30 g parmezaan, geraspt
• blaadjes van ½ bosje salie.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.