Een eenvoudig, maar schitterend gerecht. De combinatie van luxe coquille met romige pasta is geweldig. Serveer met een handje rucola en een hoop liefde.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Doe 200 gram kerstomaten en 2 tenen knoflook (ongepeld) in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper. Bak de tomaatjes 20–25 minuten in de oven, tot ze barsten.
3. Kook 200 gram linguine al dente. Snijd 150 gram coquilles in drieën, voeg zout en peper toe.
4. Doe een scheut olijfolie in een pan. Bak de coquilles 1 minuut per kant op hoog vuur. Voeg de tomaatjes toe, knijp de tenen knoflook erover uit.
5. Roer er 2 eetlepels crème fraîche en een grote lepel kookvocht door. Breng aan de kook, voeg de pasta en sap van ½ citroen toe.
6. Schep alles door elkaar. Serveer meteen met een handje rucola.
2 personen
• 200 g kerstomaatjes
• 2 tenen knoflook
• 200 g linguine
• 150 g coquilles
• 2 eetl creme fraiche
• 1/2 citroen
• handje rucola
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.