Linguine met coquilles

Ingrediënten

2 personen

• 200 g kerstomaatjes

• 2 tenen knoflook

• 200 g linguine

• 150 g coquilles

• 2 eetl creme fraiche

• 1/2 citroen

• handje rucola

Bereiding

Een eenvoudig, maar schitterend gerecht. De combinatie van luxe coquille met romige pasta is geweldig. Serveer met een handje rucola en een hoop liefde. 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Doe 200 gram kerstomaten en 2 tenen knoflook (ongepeld) in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper. Bak de tomaatjes 20–25 minuten in de oven, tot ze barsten.

3. Kook 200 gram linguine al dente. Snijd 150 gram coquilles in drieën, voeg zout en peper toe.

4. Doe een scheut olijfolie in een pan. Bak de coquilles 1 minuut per kant op hoog vuur. Voeg de tomaatjes toe, knijp de tenen knoflook erover uit.

5. Roer er 2 eetlepels crème fraîche en een grote lepel kookvocht door. Breng aan de kook, voeg de pasta en sap van ½ citroen toe.

6. Schep alles door elkaar. Serveer meteen met een handje rucola.