Ken je dakgangjeong? Het is gefrituurde Koreaanse kip. Dit recept is werelds, goddelijk en finger lickin’ good! En daarnaast ook lekker makkelijk. In drie simpele stappen leiden we je naar een snack die je los kunt serveren bij een borrel, maar als avondmaaltijd met rijst en groente is deze Koreaanse kip ook een ware held op je bord.
1. Snijd de kippendijfilet in stukjes. Verwijder het schilletje van de gember en snijd de gember heel fijn. Snijd ook de knoflook fijn. Meng in een kom de ingrediënten voor de kip en zet even opzij.
2. Maak ondertussen de saus. Snijd hiervoor de gember en knoflook heel fijn. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit.
3. Vul een pan met olie (ongeveer 3 cm hoog) en zorg dat de olie goed heet wordt. Bak de kipstukjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat de kip uitlekken op keukenpapier. Verwarm de saus nog even en roer de kip erdoor. Serveer de gefrituurde Koreaanse kip met rijst en groente.
Voor 2-3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor de kip:
Voor de saus:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.