Lastminute-kerstmenu

Lastminute-kerstmenu

H-E-L-P, en wel nu. Door alle kerstgekte is het kerstmenu er een beetje bij ingeschoten. We help you out: dit kerstmenu heeft geen boodschappenlijst met zes kantjes én is ook nog eens makkelijk om te maken. Dus zeg je kerststress maar gedag en omarm dit mega-welkom-lastminute-kerstmenu. 

Ingredienten


 
Voorgerecht
Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, probeer dan dit gerecht van de barbecue eens. Heerlijk gevuld én zelfs de grootste vleeslovers lopen warm voor deze truffel-notencourgettes. En extra fijn: als je de mannen vraagt om de barbecue aan te steken, heb jij met je vrouwelijke hulpjes de tijd om de rest van het menu voor te bereiden.
 
Tussengerecht
Deze gegratineerde mosselen met kruidenboter kunnen ook als hoofdgerecht, maar als je de frietjes achterwege laat en er een tussengerechtportie van maakt, heb je de ideale tweede gang te pakken. Hij past helemaal in je lastminute-kerstmenu, zeker als je weet dat je dit gerecht binnen een kwartier op tafel hebt.
 
Hoofdgerecht
Oké, dit moet gezegd worden: Jamie Oliver is dé kerstheld van 2018. Hij maakt met slechts vijf ingrediënten deze weergaloos lekkere ribeye. Nog een goede tip: zorg dat je de vetrandjes aan het vlees laat, want die geven een heerlijke smaak af – je kunt ze er natuurlijk altijd af snijden als je gaat eten. 
 
Nagerecht
Zit daar een chocoholic achter het scherm? Mooi! Van deze easypeasy chocolademousse wordt jij gigablij, want één: hij is makkelijk om te maken en heeft maar vijf ingrediënten. Twee: iedereen likt zijn vingers er bij af. En drie: je kunt hem goed voorbereiden, dus als de mannen de barbecue aansteken voor het voorgerecht kun jij al deze chocomousse in elkaar te flansen. Perfect, toch?!
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief