1. Stort de mosselen in een grote braadpan en zet ze afgedekt 5 tot 6 minuten op halfhoog vuur. De mosselen zijn klaar als alle schelpen open zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2. Verwijder de bovenste schelphelften van de mosselen en schik de onderste helften met het vlees in een ovenschaal.
3. Spuit met een spuitzak een spiraaltje kruidenboter op elke mossel.
4. Zorg dat de spiraaltjes allemaal even groot zijn. Strooi er de geraspte Emmentaler over.
5. Laat de grill van de oven heet worden. Zet de mosselen er 5 minuten onder, tot de kaas goudbruin gesmolten is.
6. Serveer direct, geef er friet bij.
Dit recept komt uit het boek ‘Mosselen’ van Leon de Bruxelles (€8,95, Good Cook).
Voorbereiding 15 minuten – Bereiding 10 minuten
Voor 2 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.