We hadden nog nooit van landtonijn gehoord, maar toen we het recept maakten en proefden waren we direct verkocht. Samuel Levie: ‘Wist je dat in de Chianti zelden vis wordt gegeten? Wat de lokale bevolking wel graag eet is Tonno del Chianti. Ik noem het landtonijn, en lucky you: het recept is simpel.’
1. Los het zout op in 2 liter water en voeg 1 flinke hand peperkorrels, de laurier en de bol knoflook toe. Laat het vlees hierin vier dagen pekelen. Leg het vlees dan in een pan met dikke bodem en zorg ervoor dat het vlees onderstaat met 80% witte wijn en 20% water.
2. Breng het geheel aan de kook en kook het 4 uur op laag vuur. Laat het vlees in het vocht afkoelen.
3. Verdeel het vlees over 2 weckpotten, vul ze af met zonnebloemolie en stop in iedere pot een laurierblaadje en wat peperkorrels. Het vlees is zo een aantal weken houdbaar.
4. Haal het vlees uit elkaar voor je het serveert – het lijkt nu op tonijn. Serveer met kappertjes op brood.
Credits: recepten Samuel Levie – fotografie Saskia van Osnabrugge
6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.