Landtonijn

Landtonijn

We hadden nog nooit van landtonijn gehoord, maar toen we het recept maakten en proefden waren we direct verkocht. Samuel Levie: ‘Wist je dat in de Chianti zelden vis wordt gegeten? Wat de lokale bevolking wel graag eet is Tonno del Chianti. Ik noem het landtonijn, en lucky you: het recept is simpel.’

Bereiding



1. Los het zout op in 2 liter water en voeg 1 flinke hand peperkorrels, de laurier en de bol knoflook toe. Laat het vlees hierin vier dagen pekelen. Leg het vlees dan in een pan met dikke bodem en zorg ervoor dat het vlees onderstaat met 80% witte wijn en 20% water.

2. Breng het geheel aan de kook en kook het 4 uur op laag vuur. Laat het vlees in het vocht afkoelen.

3. Verdeel het vlees over 2 weckpotten, vul ze af met zonnebloemolie en stop in iedere pot een laurierblaadje en wat peperkorrels. Het vlees is zo een aantal weken houdbaar.

4. Haal het vlees uit elkaar voor je het serveert  – het lijkt nu op tonijn. Serveer met kappertjes op brood.

Credits: recepten Samuel Levie – fotografie Saskia van Osnabrugge
 

6 personen

  • 500 g varkensbout zonder bot (vraag je slager)
  • 125 g zout
  • 2 l water
  • 2-4 laurierblaadjes
  • 1½ handvol peperkorrels
  • 1 bol knoflook
  • 1 fles witte wijn


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief