Meng de ansjovis, knoflook, citroen, rozemarijn en 1 eetlepel van de olie. Gebruik de helft als marinade voor het vlees.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verdeel de aardappels en paprika’s over een braadslee. Druppel de rest van de olie en dressing erover. Bestrooi met zout en peper en bak 30 minuten, tot de groenten zacht zijn en beginnen te verkleuren.
Schroei intussen het vlees enkele minuten in een hete pan. Leg het op de groenten en lepel de marinade erover.
Zet de braadslee 5 minuten in de oven, tot het vlees gaar is, maar nog sappig en roze vanbinnen. Laat het vlees voor het serveren een paar minuten rusten.
2 personen
• 6 ansjovisfilets, gehakt
• 4 tenen knoflook, gehakt
• rasp en sap van 1 citroen
• paar takjes rozemarijn, blaadjes afgehaald en gehakt
• 3 el olijfolie
• 2 lamsschijven
• 2 middelgrote pofaardappels, geschild en in partjes
• 1 rode en 1 gele paprika, zaadjes verwijderd, in stukken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.