Lamspakketjes

Lamspakketjes

Lamsvlees is altijd een topper tijdens de paasdagen. In dit recept gebruik je lamskoteletten, die je als pakketjes in de oven gaart met groenten en kruiden. Serveer met knapperige aardappeltjes. 

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng koteletten, doperwten, wortels, tomaten, uien, knoflook, laurierblad, citroenrasp en het citroensap. Voeg zout en peper toe.

2 Knip 6 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Verdeel hierover de koteletten en groenten. Strooi er oregano en dille over. Besprenkel met witte wijn en olijfolie, bedek met de plakken kaas.

3 Breng de randen van het papier omhoog, zodat je 6 pakketjes krijgt, draai ze dicht en bind er keukentouw om. Leg de pakketjes op een licht ingevette bakplaat; schenk hier een beetje water in. Bak 1 uur, zet elk pakketje op een bord en serveer.

Per portie 499 kcal, 38,4 g vet (17,8 g verzadigd), 27,1 g eiwit, 7,5 g koolhydraten, 5,2 g suikers

6 personen
• 6 lamskoteletten van 120 g per stuk
• 220 g doperwten
• 2 wortels, in blokjes
• 3 tomaten, in partjes
• 2 rode uien, in partjes
• 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 6 laurierblaadjes
• geraspte schil en sap van 1 citroen
• 3 tl gedroogde oregano
• ½ bosje dille
• 100 ml witte wijn
• 2 el olijfolie, plus extra
• 180 g kefalotiri, feta of halloumi, in 6 plakken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine