Lamsvlees is altijd een topper tijdens de paasdagen. In dit recept gebruik je lamskoteletten, die je als pakketjes in de oven gaart met groenten en kruiden. Serveer met knapperige aardappeltjes.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng koteletten, doperwten, wortels, tomaten, uien, knoflook, laurierblad, citroenrasp en het citroensap. Voeg zout en peper toe.
2 Knip 6 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Verdeel hierover de koteletten en groenten. Strooi er oregano en dille over. Besprenkel met witte wijn en olijfolie, bedek met de plakken kaas.
3 Breng de randen van het papier omhoog, zodat je 6 pakketjes krijgt, draai ze dicht en bind er keukentouw om. Leg de pakketjes op een licht ingevette bakplaat; schenk hier een beetje water in. Bak 1 uur, zet elk pakketje op een bord en serveer.
Per portie 499 kcal, 38,4 g vet (17,8 g verzadigd), 27,1 g eiwit, 7,5 g koolhydraten, 5,2 g suikers
6 personen
• 6 lamskoteletten van 120 g per stuk
• 220 g doperwten
• 2 wortels, in blokjes
• 3 tomaten, in partjes
• 2 rode uien, in partjes
• 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 6 laurierblaadjes
• geraspte schil en sap van 1 citroen
• 3 tl gedroogde oregano
• ½ bosje dille
• 100 ml witte wijn
• 2 el olijfolie, plus extra
• 180 g kefalotiri, feta of halloumi, in 6 plakken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.