Lams-gehaktbrood

Lams-gehaktbrood

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten, behalve de pancetta, in een grote kom en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

2. Bekleed een broodbakblik met de pancetta en laat hem over de randen hangen. Druk het gehaktmengsel in de vorm en vouw de pancetta erover. Gebruik extra plakken voor de bovenkant.

3. Bak het gehaktbrood 35-40 min. in de oven, tot het gaar is (je moet het halverwege misschien afdekken met alufolie om te voorkomen dat de pancetta verbrandt). Giet het vet af en keer het gehaktbrood op een schaal of plank.

4. Serveer er een groene salade en een bakje yoghurt met munt bij.

6 personen

  • 500 g lamsgehakt
  • 2 el rozijnen
  • 2 tl komijn
  • 1 el za’atar
  • 1 el sumak
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el paneermeel
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 120 g pancetta

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine