Kwarteleitjes op ansjovistoast

Kwarteleitjes op ansjovistoast

Dit recept van kwarteleitjes op ansjovistoast is perfect op te delen. Nodig je lieve vrienden en familie uit, dek gezellig de tafel en vier het voorjaar met dit lekkers.

Bereiding



1 Doe de ansjovis samen met de dille, peterselie, knoflook, een halve eetlepel van de olijfolie en wat zwarte peper in de keukenmachine. Maal dit alles tot een puree en houd zolang apart.

2 Zet een grote grillpan op hoog vuur. Leg de sneetjes brood erin en rooster ze (in porties) 3–4 minuten of tot ze aan beide kanten licht geschroeid zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

3 Verhit de rest van de olie in 2 grote koekenpannen op laag tot middelhoog vuur en bak hierin de kwarteleitjes ‒ het wit moet gestold zijn, maar de dooiers nog zacht en vloeibaar. Smeer een dun laagje van de ansjovispuree op elk sneetje brood, leg er een eitje op en strooi er wat dille over.

Per portie 151 kcal, 5,4 g vet (1,1 g verzadigd), 6,5 g eiwit, 19,3 g koolhydraten, 0,7 g suikers

Voor 8 stuks

• 1 klein blikje ansjovis, uitgelekt

• 1 el gehakte dille, plus extra

• 1 el bladpeterselie, gehakt

• 1 teen knoflook, gepeld, gehakt

• 1½ el extra vergine olijfolie

• 1 klein zuurdesembrood, in 8 dunne sneetjes

• 8 kwarteleitjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief