Dit recept van kwarteleitjes op ansjovistoast is perfect op te delen. Nodig je lieve vrienden en familie uit, dek gezellig de tafel en vier het voorjaar met dit lekkers.
1 Doe de ansjovis samen met de dille, peterselie, knoflook, een halve eetlepel van de olijfolie en wat zwarte peper in de keukenmachine. Maal dit alles tot een puree en houd zolang apart.
2 Zet een grote grillpan op hoog vuur. Leg de sneetjes brood erin en rooster ze (in porties) 3–4 minuten of tot ze aan beide kanten licht geschroeid zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
3 Verhit de rest van de olie in 2 grote koekenpannen op laag tot middelhoog vuur en bak hierin de kwarteleitjes ‒ het wit moet gestold zijn, maar de dooiers nog zacht en vloeibaar. Smeer een dun laagje van de ansjovispuree op elk sneetje brood, leg er een eitje op en strooi er wat dille over.
Per portie 151 kcal, 5,4 g vet (1,1 g verzadigd), 6,5 g eiwit, 19,3 g koolhydraten, 0,7 g suikers
Voor 8 stuks
• 1 klein blikje ansjovis, uitgelekt
• 1 el gehakte dille, plus extra
• 1 el bladpeterselie, gehakt
• 1 teen knoflook, gepeld, gehakt
• 1½ el extra vergine olijfolie
• 1 klein zuurdesembrood, in 8 dunne sneetjes
• 8 kwarteleitjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.