Krokante garnalen-balletjes

Intro

Al het goede van garnalentoast in één perfecte hap! Voor dit recept heb je dezelfde garnalenmousse nodig als voor de klassieke garnalentoast, maar hier wordt hij in panko gerold en krokant gefrituurd. Doop de balletjes in een zoute, pittige gefermenteerde chilidip voor de perfecte snack.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Garnalenballetjes

Gefermenteerde chili-dip

Bereiding

Gefermenteerde chili-dip

Meng alle ingrediënten in een kom. Roer door en breng indien nodig verder op smaak.

Krokante garnalenballetjes

1. Voeg alle ingrediënten voor de garnalenballetjes toe aan een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta.

2. Strooi de panko op een bakplaat. Rol met natte handen 1 eetlepel garnalenpasta tot een balletje en rol het balletje door de panko. Herhaal met de rest van de pasta.

3. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan tot 170 °C (controleer de temperatuur met een frituurthermometer) en frituur de garnalenballetjes in porties goudbruin. Laat uitlekken en serveer met de gefermenteerde-chilidip.