Dit is helemaal geen zeewier! Maar in het Engels noemen ze dit gerecht Chinese seaweed, terwijl het niet van zeewier, maar van kool wordt gemaakt. In het restaurant bestrooien we het altijd met wat gedroogd vispoeder (wat trouwens ook erg lekker is op vanilleijs!).
1. Haal de koolbladeren los en verwijder de middennerf. Leg 4 koolbladeren op elkaar, rol strak op en snijd met een heel scherp mes in heel dunne plakjes, tot je een stapel fijngehakte savooiekoolreepjes hebt. Herhaal met de rest van de bladeren.
2. Schenk zoveel arachideolie in een wok dat de kool gefrituurd kan worden en verhit tot 180 °C. Voeg ongeveer een kwart van de koolreepjes toe aan de olie en bak ze in 1 tot 2 minuten krokant. Schep de kool met een schuimspaan of een frituurschep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de kool.
3. Bestrooi de kool met de suiker en het zout. Hussel goed door elkaar en schep in een serveerschaal. Serveer direct.
Voor 5 personen. 5 minuten voorbereiden, 10 minuten bereiden.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.