Krokant zeewier

Krokant zeewier

Dit is helemaal geen zeewier! Maar in het Engels noemen ze dit gerecht Chinese seaweed, terwijl het niet van zeewier, maar van kool wordt gemaakt. In het restaurant bestrooien we het altijd met wat gedroogd vispoeder (wat trouwens ook erg lekker is op vanilleijs!).

Bereiding



1. Haal de koolbladeren los en verwijder de middennerf. Leg 4 koolbladeren op elkaar, rol strak op en snijd met een heel scherp mes in heel dunne plakjes, tot je een stapel fijngehakte savooiekoolreepjes hebt. Herhaal met de rest van de bladeren.

2. Schenk zoveel arachideolie in een wok dat de kool gefrituurd kan worden en verhit tot 180 °C. Voeg ongeveer een kwart van de koolreepjes toe aan de olie en bak ze in 1 tot 2 minuten krokant. Schep de kool met een schuimspaan of een frituurschep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de kool.

3. Bestrooi de kool met de suiker en het zout. Hussel goed door elkaar en schep in een serveerschaal. Serveer direct.
 

Voor 5 personen. 5 minuten voorbereiden, 10 minuten bereiden.

  • 300 g savooiekool, gewassen en goed gedroogd
  • arachideolie, om in te frituren
  • ½ tl suiker
  • ½ tl zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief