Sobanoedels met zalm en komkommer

Sobanoedels met zalm en komkommer

Sobanoedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een tikje nootachtige smaak. Op een of andere manier smaken ze extra aangenaam wanneer je ze koud eet. Niet alle sobanoedels zijn van 100 procent boekweit gemaakt, dus lees de verpakking. Voor een veganistische versie kun je de zalm vervangen door een in blokjes gesneden avocado.

Bereiding

1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een snuf zout toe en laat de noedels in het water zakken. Kook ze in 5-6 minuten beetgaar, of zo lang als staat aangegeven op de verpakking. Stort de noedels in een vergiet en spoel ze direct koud onder de stromende kraan. Laat uitlekken.

2. Klop in een kommetje een dressing van de sojasaus, het limoensap, de sesamolie en een snuf zout en peper naar smaak.

3. Snijd de zalm in dunne plakjes, zoals je voor sashimi zou doen.

4. Doe de sobanoedels in een grote kom, voeg de bleekselderij, komkommer, lente-ui, zalm en de dressing toe en hussel.

5. Verdeel de noedels over 2 kommen of diepe borden en bestrooi met sesamzaad.

Voedingswaarden per persoon: Koolhydraten: 35 g; Vezels: 4 g; Netto Koolhydraten: 31 g; Eiwitten: 32 g; Vetten 28 g; Calorieën: 520

Voor 2 personen

  • 150 g sobanoedels (gemaakt van 100% boekweit)
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 2 tl geroosterde-sesamolie
  • 200 g zalm (sushikwaliteit)
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • ½ komkommer, in dunne halve plakjes
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes of reepjes
  • 2 tl wit of zwart sesamzaad, geroosterd
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief