Sobanoedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een tikje nootachtige smaak. Op een of andere manier smaken ze extra aangenaam wanneer je ze koud eet. Niet alle sobanoedels zijn van 100 procent boekweit gemaakt, dus lees de verpakking. Voor een veganistische versie kun je de zalm vervangen door een in blokjes gesneden avocado.
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een snuf zout toe en laat de noedels in het water zakken. Kook ze in 5-6 minuten beetgaar, of zo lang als staat aangegeven op de verpakking. Stort de noedels in een vergiet en spoel ze direct koud onder de stromende kraan. Laat uitlekken.
2. Klop in een kommetje een dressing van de sojasaus, het limoensap, de sesamolie en een snuf zout en peper naar smaak.
3. Snijd de zalm in dunne plakjes, zoals je voor sashimi zou doen.
4. Doe de sobanoedels in een grote kom, voeg de bleekselderij, komkommer, lente-ui, zalm en de dressing toe en hussel.
5. Verdeel de noedels over 2 kommen of diepe borden en bestrooi met sesamzaad.
Voedingswaarden per persoon: Koolhydraten: 35 g; Vezels: 4 g; Netto Koolhydraten: 31 g; Eiwitten: 32 g; Vetten 28 g; Calorieën: 520
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.