Voor 2 personen
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een snuf zout toe en laat de noedels in het water zakken. Kook ze in 5-6 minuten beetgaar, of zo lang als staat aangegeven op de verpakking. Stort de noedels in een vergiet en spoel ze direct koud onder de stromende kraan. Laat uitlekken.
2. Klop in een kommetje een dressing van de sojasaus, het limoensap, de sesamolie en een snuf zout en peper naar smaak.
3. Snijd de zalm in dunne plakjes, zoals je voor sashimi zou doen.
4. Doe de sobanoedels in een grote kom, voeg de bleekselderij, komkommer, lente-ui, zalm en de dressing toe en hussel.
5. Verdeel de noedels over 2 kommen of diepe borden en bestrooi met sesamzaad.
Voedingswaarden per persoon: Koolhydraten: 35 g; Vezels: 4 g; Netto Koolhydraten: 31 g; Eiwitten: 32 g; Vetten 28 g; Calorieën: 520