Wil je restjes kip opmaken, dan is dit een fijn recept. In China pocheren ze vaak een hele kip voor dit gerecht, liang ban ji (in het Nederlands noemen we het gewoon koude kip met pittige Szechuanese saus), maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt supergoed restjes kip of kalkoen opmaken. Geen kliekjes kip in de koelkast liggen? Je kunt het natuurlijk ook zoals de Chinezen doen en er speciaal kip voor maken. Of je kunt ook nog even je geduld bewaren en eerst voor deze kiprecepten gaan. Bewaar je de restjes daarvan…
1. Snijd het kippenvlees in reepjes of stukjes en doe het in een diepe kom.
2. Snijd de lente-uitjes diagonaal in dunne ringetjes. Voeg een snuf zout toe en meng ze door de kip.
3. Rooster de sesamzaadjes in een droge wok of koekenpan; zet apart.
4. Meng alle sausingrediënten in een schaaltje. Schenk vlak voor het serveren de saus over de kip en hussel alles goed door elkaar. Schep het gerecht op een schaal en bestrooi met het sesamzaad.
Credits Recepten Fuchsia Dunlop
onderdeel van een rijsttafel voor 4–6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.