1 Doe de spinazie in een kom en strooi de geroosterde pijnboompitten en de verbrokkelde ricotta erover. Maak een dressing van olijfolie, azijn en de lavendelhoning en giet hem over de salade vlak voordat de koteletten en worteltjes klaar zijn.
2 Zet een pan met ruim water op en kook hierin de worteltjes beetgaar.
3 Klop ondertussen de eieren los met een garde en doe er wat peper en zout door. Wentel de koteletjes door het ei en vervolgens door het broodkruim. Verhit een flinke klont boter in een grote steelpan en bak hierin de koteletten zo’n 3 min. aan iedere kant – afhankelijk van de grootte. Ze mogen nog best een beetje roze zijn vanbinnen. Waarschijnlijk heb je geen pan waar alle 12 koteletten tegelijker tijd in passen, dus bak ze in delen en houd het eerste deel warm in alufolie of gebruik twee grote pannen.
4 Giet ondertussen de worteltjes af en doe ze over in een kom. Schep ze om met een klontje boter en de fijngehakte peterselie.
5 Leg 3 koteletten op elk bord en serveer met een schijfje citroen, de worteltjes en de spinaziesalade.
TIP: Geitenzuiglam is mals en heeft een hele zachte smaak. Het is o.a. te bestellen via geitenvlees.com. De koteletjes kunnen ook vervangen worden door koteletten van Texels zuiglam.
Secondo voor 4 personen
• 12 koteletten van geitenzuiglam (zie TIP)
• 50 g geroosterd en verkruimeld witbrood
• 2 eieren
• 1 bos kleine worteltjes, gewassen, gehalveerd en ontdaan van het loof
• 250 g wilde spinazie, gewassen
• handvol pijnboompitten, geroosterd
• 75 g verse buffelricotta
• 2 el wittewijnazijn
• 1 el lavendelhoning
• handje peterselie, fijngehakt
• olijfolie
• 50 g boter
• peper en zout
• 1 citroen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.