Kormadip

Kormadip

“Korma is een van mijn favoriete stoofgerechten. De saus die er gewoonlijk bij geserveerd wordt heeft een basis van tomaat, yoghurt en specerijen en is romig van smaak. Vaak wordt het gerecht afgemaakt met amandelen of cashewnoten. Omdat ik zo’n fan van het gerecht ben, heb ik me erdoor laten inspireren en er een vegetarische dip van gemaakt.” Aldus Ramon Brugman in Dips.

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook in fijne blokjes en zet aan in een pan met een beetje olie. Snijd intussen de champignons fijn en voeg bij de uien. Bak goed bruin. Voeg de specerijen toe en blus af met de tomatenblokjes.

2. Snijd de peper, bosui en cashewnoten fijn en voeg toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de yoghurt en het citroensap toe. Breng op smaak met zout. Laat de saus lekker inkoken. Laat afkoelen en serveer in een schaaltje waar je in het midden nog een lepel yoghurt laat vallen. Bestrooi met gebruneerd amandelschaafsel en een paar blaadjes verse koriander.

Amandelschaafsel bruneren: Bruneren is het roosteren van het amandelschaafsel. Je roostert amandelschaafsel in een koekenpan op middelhoog vuur. Blijf het amandelschaafsel omschudden tot het lichtbruin gekleurd is.
 

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje champignons
  • 3 peultjes kardemom
  • 0,5 cm gember, geraspt
  • 25 g geraspte kokos
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 el garam masala
  • ½ blik tomatenblokjes à 400 g
  • 1 rode peper
  • 1 bosje bosui
  • 30 g cashewnoten
  • 150 ml dikke yoghurt (Griekse)
  • sap van ½ citroen
  • zout
  • olie, om in te bakken
  • gebruneerd amandelschaafsel
  • verse koriander


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine