Heb je alweer zin in wat stevigere herfstkost? Dan is dit simpele recept wellicht het antwoord: koolraap gaar gesudderd tussen de langzaam gekaramelliseerde uien en gekruid met salieblaadjes. Begint je maag al te knorren?
1. Verhit de boter in een brede pan op middelhoog vuur. Doe de koolraap, ui, de helft van de salie en wat zout en peper erin en roer goed. Als de groenten beginnen te fruiten, doe je het deksel op de pan en zet je het vuur wat lager.
2. Bak zo 40–45 minuten, tot de koolraap gaar is en de ui zoet is en gekaramelliseerd.
3. Roer er de resterende salie door, proef en voeg extra zout en peper toe als dat nodig is. Dien op.
Voor 4 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.