Koolraap met ui en salie

Koolraap met ui en salie

Heb je alweer zin in wat stevigere herfstkost? Dan is dit simpele recept wellicht het antwoord: koolraap gaar gesudderd tussen de langzaam gekaramelliseerde uien en gekruid met salieblaadjes. Begint je maag al te knorren?

Bereiding



1. Verhit de boter in een brede pan op middelhoog vuur. Doe de koolraap, ui, de helft van de salie en wat zout en peper erin en roer goed. Als de groenten beginnen te fruiten, doe je het deksel op de pan en zet je het vuur wat lager.

2. Bak zo 40–45 minuten, tot de koolraap gaar is en de ui zoet is en gekaramelliseerd.

3. Roer er de resterende salie door, proef en voeg extra zout en peper toe  als dat nodig is. Dien op.



 

Voor 4 personen.

  • 50 g boter
  • ongeveer 500 g koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 grote ui, gesneden
  • ongeveer 12 blaadjes salie, fijngesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten