Doe de kool in een kom en schenk er kokend water over. Giet na 10 minuten af; schud er zoveel mogelijk water uit.
Bak intussen de bacon in wat olie goudbruin.
Klop 4 el olie, de azijn, suiker, mosterd en zout en peper door elkaar.
Schep de bacon door de kool, lepel de vinaigrette erover en bestrooi met de peterselie.
6 personen
• 600 g witte kool, in reepjes
• 300 g gerookte bacon, gesneden
• 4 el olijfolie, plus extra voor het bakken
• 2 el rode wijnazijn
• ½ tl suiker
• 2 tl dijonmosterd
• 2 el gehakte bladpeterselie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.