Ja, ja, we noemen deze kippensoep koninklijk, omdat het gele goud saffraan erin zit. Dat is geen goedkoop goedje, maar maakt het wel zo bijzonder dat we deze soep bekronen met vijf sterren. Wees niet bang dat we je portemonnee leegschrapen: je hebt maar 0,2 gram nodig.
1. Snijd de borstfilets van de kip los. Doe de rest van de kip met de kleingesneden groenten in een soeppan en zet net onder water. Voeg foelie, zout en peper toe. Laat 1,5 uur trekken.
2. Zeef de bouillon boven een kom. Laat het kippenvlees een beetje afkoelen, haal het van de poten en doe het vlees bij de bouillon.
3. Maal de amandelen in een keukenmachine zeer fijn en voeg ze met de saffraan toe aan 200 ml kippenbouillon. Kook 10 minuten zachtjes.
4. Bak de borstfilets in de boter op heel laag vuur gaar en bestrooi ze met wat zout en peper. Houd warm.
5. Meng de amandelsoep met de rest van de kippenbouillon. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.
6. Meng 2 eidooiers met de slagroom. Bind de soep met dit roommengsel en laat hem niet meer koken!
7. Snijd de kipfilets in dunne plakken, verdeel over de borden en schep de warme soep erover. Bestrooi met granaatappel en pistachenootjes en serveer meteen.
Voor 6 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.