KERST! Met dit hapje in de vorm van een feestelijke dennenboom is het onmiskenbaar Kerst! Snij een Kerstboom vorm uit, besmeer het bladerdeeg met jouw favoriete tapenade, wikkel er dennentakken van, even in de oven en HUP je hebt een supersimpel en lekker megafeestelijk hapje op tafel getoverd. De feeststemming zit er meteen al goed in. Fijne dagen!
1. Rol de eerste lap deeg uit op een vel bakpapier.
2. Snijd er een kerstboom uit.
3. Bestrijk elk van de helften van de boom gelijkmatig met een van de tapenades.
4. Dek de boom af met de tweede lap bladerdeeg en keer alles om.
5. Snijd met behulp van de eerste kerstboom het teveel aan deeg van de bovenste lap af.
6. Maak aan weerszijden ongeveer 10 inkepingen om de takken van de boom te vormen.
7. Draai elke tak spiraalachtig om. Doe dit voorzichtig en zo regelmatig mogelijk. Bestrijk de boom met eidooier.
8. Bak de boom 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
9. Serveer warm of lauw.
Voor 6 personen. Voorbereiding 15 minuten, bereiding 20 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.