Deze frisse komkommersalade staat binnen no time op tafel en is extra smaakvol door de pittige rode ui en dille. Lekker bij een stukje gegrilde zalm!
1. Maak met een vork over de hele lengte diepe krassen in de komkommer, snijd hem in schuine plakken van 1 cm dik en doe ze in een kom.
2. Rasp er met de grove kant van een blokrasp een halve gepelde rode ui bij.
3. Sprenkel er een paar flinke scheutjes wittewijnazijn en een paar snufjes zeezout over.
4. Pluk de blaadjes van een klein bosje dille, hak ze fijn en strooi ze erbij.
5. Zet de komkommers ongeveer 30 minuten in de koelkast om te marineren en af te koelen, en sprenkel er vlak voor het serveren een scheutje raapzaad/extra vergine olijfolie over om de smaak te intensiveren.
Recept afkomstig uit het boek Te gast bij Jamie
– 1 komkommer
– halve rode ui
– witte wijnazijn
– snufje zeezout
– bosje dille
– scheutje koolzaadolie of extra vergine olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.