Het recept van deze kokosrijst met kidneybonen komt uit Costa Rica, en daar weten ze wel hoe ze met kokos moeten koken! Je combineert de smaakvolle kidneybonen met smeeuige rijst.
1 Spoel de kidneybonen af en laat ze een nachtje weken in koud water.
2 Laat de bonen uitlekken en doe ze in een grote pan met 2 liter water, samen met de tijm, knoflook, lente-uitjes, pimentbessen en het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken, of tot ze gaar zijn.
3 Doe de bonen over in een schone pan met 600 ml van de vloeistof. Voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst toe en kook die 15–20 minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen.
8 personen
• 300 g gedroogde kidneybonen
• 1 bosje tijm
• 2 tenen knoflook, geperst
• 2 lente-uitjes, gekneusd
• 6 pimentbessen
• 1 kaneelstokje
• 1 blikje kokosmelk à 400 ml (light)
• 325 g basmatirijst
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.