Kokosrijst met kidneybonen 

Intro

Het recept van deze kokosrijst met kidneybonen komt uit Costa Rica, en daar weten ze wel hoe ze met kokos moeten koken! Je combineert de smaakvolle kidneybonen met smeeuige rijst. 

Ingrediënten

8 personen
• 300 g gedroogde kidneybonen
• 1 bosje tijm
• 2 tenen knoflook, geperst
• 2 lente-uitjes, gekneusd
• 6 pimentbessen
• 1 kaneelstokje
• 1 blikje kokosmelk à 400 ml (light)
• 325 g basmatirijst

Bereiding

1 Spoel de kidneybonen af en laat ze een nachtje weken in koud water.

2 Laat de bonen uitlekken en doe ze in een grote pan met 2 liter water, samen met de tijm, knoflook, lente-uitjes, pimentbessen en het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken, of tot ze gaar zijn.

3 Doe de bonen over in een schone pan met 600 ml van de vloeistof. Voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst toe en kook die 15–20 minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen.