1. Verwarm de oven voor op 150 ̊ C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer. Voeg de suiker en de wijnsteen* toe en blijf mixen tot je een dikke, glanzende substantie hebt.
3. Voeg het amandelmeel, een snufje zout, de kokossnippers en het vanille extract toe en roer alles door elkaar met een lepel. Doe het voorzichtig om de lucht er niet uit te slaan.
4. Schep op elke bakplaat 10 rondjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Bak ze in 10-12 minuten gaar, krokant en lichtbruin.
5. Smeer jam op de binnenkant van de helft van de macarons en druk dan de andere helft erop. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer.
* wijnsteen is online te koop of bij de betere bakwinkels
Voor 10 stuks
– 2 eiwitten van grote eieren
– 100 g fijne kristal suiker
– ¼ tl wijnsteen
– 50 g amandelmeel
– snufje zout
– 200 g kokossnippers
– 1 tl vanille extract
– 1 tl frambozenjam
– poedersuiker, om te bestuiven
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.