Kokosmacarons met frambozenjam

Kokosmacarons met frambozenjam

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 150 ̊ C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer. Voeg de suiker en de wijnsteen* toe en blijf mixen tot je een dikke, glanzende substantie hebt.

3. Voeg het amandelmeel, een snufje zout, de kokossnippers en het vanille extract toe en roer alles door elkaar met een lepel. Doe het voorzichtig om de lucht er niet uit te slaan.

4. Schep op elke bakplaat 10 rondjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Bak ze in 10-12 minuten gaar, krokant en lichtbruin.

5. Smeer jam op de binnenkant van de helft van de macarons en druk dan de andere helft erop. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer.

* wijnsteen is online te koop of bij de betere bakwinkels

Voor 10 stuks
– 2 eiwitten van grote eieren
– 100 g fijne kristal suiker
– ¼ tl wijnsteen
– 50 g amandelmeel
– snufje zout
– 200 g kokossnippers
– 1 tl vanille extract
– 1 tl frambozenjam
– poedersuiker, om te bestuiven


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!