Bij het zien van dit gerecht ga je toch spontaan watertanden? Wij op de redactie in ieder geval wel! Het recept is gemakkelijk en supersnel klaar.
1 Meng in een grote kom alle ingrediënten met uitzondering van de maïzena, suiker en chilisaus. Voeg flink wat zout en peper toe en vorm er 12 ballen van.
2 Verwarm de grill voor op de hoogste stand en leg de ballen op een met alufolie beklede grillplaat. Bestrooi ze met de maïzena en suiker en druppel de chilisaus erover.
3 Gril ze 8-10 minuten, tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn; keer ze 2-3 keer.
4 Geef de rijst, sla, lente-ui, munt en rode chilipeper en wat extra chilisaus erbij.
4 personen
• 500 g varkensgehakt
• 1 langwerpige sjalot, fijn gesnipperd
• 3 tenen knoflook, fijngehakt
• 2 cm gemberwortel, fijngehakt
• 4 el vissaus
• 2 el fijngehakte munt en koriander
• 1 el maïzena
• 2 tl gele tafelsuiker
• 4 el zoete chilisaus, plus extra voor erbij
• gare witte rijst
• knapperige sla
• 1 gesneden lente-uitje
• paar takjes munt
• 1 gehakte rode chilipeper
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.