Voor een klassieke Italiaanse ragù begin je altijd vroeg in de ochtend, zodat de saus zo lang mogelijk kan pruttelen. ’s Avonds is-ie dan perfect, maar eigenlijk is deze saus de volgende dag nog lekkerder. Wij houden alleen niks over voor de volgende dag, want gedurende de hele dag wordt er door de hele familie – als lunch, tussendoortje of gewoon voor de lekker – om een klein bakje gevraagd om even te proeven. ‘Mama, gaan we dit morgen weer eten?’
1. Verhit een flinke scheut olijfolie in je grootste braad- of stoofpan op middelhoog vuur. Bak de winterpeen, selderij, ui en knoflook en laat ze minimaal 20 minuten op laag vuur sudderen. Hoe langer, hoe zachter, hoe zoeter en hoe meer smaak je pastasaus uiteindelijk krijgt. Roer af en toe in de pan.
2. Voeg het rundergehakt toe – blijf goed roeren – en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg alle overige ingrediënten voor de saus toe en roer goed door. Breng aan de kook, zet daarna op laag vuur met het deksel schuin op de pan en laat de ragù zo lang mogelijk, maar minimaal 4 uur, pruttelen. Roer elke 30 minuten eventjes in de pan. Proef en voeg naar smaak meer peper en zout toe. Haal de laurierblaadjes uit de ragù.
3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
4. Serveer met geraspte Parmezaanse of Goudse oude kaas.
Voor ca. 6 personen
Voor de ragù
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.