Deze lauwwarme (en snelle) maaltijdsalade met gegrilde kip is fantastisch als lunch. Serveer er citroen bij voor een frisse touch.
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rangschik de schijfjes citroen in een dubbele laag in het midden van een braadslee en leg de kip erop – zorg ervoor dat alle citroen bedekt wordt. Wrijf het vel van de kip in met zout en peper en sprenkel er olijfolie over.
2 Braad de kip 15 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 180 ºC en braad de kip nog 60 minuten, of tot er helder sap uit loopt als je met een metalen pen in het dikste deel van de dij steekt. Laat de kip 10 minuten rusten.
3 Trek het vlees van de kip en meng het met de schijfjes citroen, linzen en slabladeren.
4 Meng de dressingingrediënten en sprenkel die vlak voor het serveren over de salade.
Per portie 676 kcal, 55,2 g eiwit, 5,4 g koolhydraten, 47,3 g vet (12,7 g verzadigd), 2,2 g suikers
6 personen
• 1 biologische kip van ca. 1,4 kg
• 1 citroen, in dunne schijfjes
• olijfolie
• 150 g gekookte linzen
• 4 handenvol jonge snijbiet of andere jonge slablaadjes
Kappertjesdressing
• 3 el kappertjes
• sap van ½ citroen
• 3 el olijfolie
• 3 el dikke Griekse yoghurt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.