Deze kippenvleugeltjes zijn echt zo gruwelijk lekker! Serveer als borrelhap, tijdens de BBQ of als late night snack. Hier maak je je vrienden en familie ontzettend blij mee, wedden?
1 Roer alle marinade-ingrediënten in een kom tot een kleverige saus.
2 Leg de vleugeltjes in een enkele laag in een ondiepe schaal (rvs of glas). Giet de marinade over de vleugeltjes, bedek met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
3 Verhit een grillpan of grillplaat tot-ie goed heet is. Gril de kippenvleugeltjes 15–20 minuten (keer ze geregeld om) . Bak ze dan nog 10–15 minuten in een op 180 ºC voorverwarmde oven, om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn.
Per portie 252 kcal, 14,1 g vet (4 g verzadigd), 23,3 g eiwit, 7,8 g koolhydraten, 7,6 g suikers
Fotografie laura Edwards
Recept Lloyd Hayes
6-8 personen
• 25 kippenvleugeltjes
Gember-honingmarinade
• 5 lente-uitjes, fijngesneden
• 5 el honing
• 2 el zoute sojasaus
• 1 rode chilipeper, in ringetjes
• stukje gember van 1–2 cm, geraspt
• blaadjes van 4–5 takjes tijm
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.