Kippenvleugeltjes met gember & honing

Ingrediënten

6-8 personen

• 25 kippenvleugeltjes

Gember-honingmarinade

• 5 lente-uitjes, fijngesneden

• 5 el honing

• 2 el zoute sojasaus

• 1 rode chilipeper, in ringetjes

• stukje gember van 1–2 cm, geraspt

• blaadjes van 4–5 takjes tijm

Bereiding

Deze kippenvleugeltjes zijn echt zo gruwelijk lekker! Serveer als borrelhap, tijdens de BBQ of als late night snack. Hier maak je je vrienden en familie ontzettend blij mee, wedden? 

1 Roer alle marinade-ingrediënten in een kom tot een kleverige saus.

2 Leg de vleugeltjes in een enkele laag in een ondiepe schaal (rvs of glas). Giet de marinade over de vleugeltjes, bedek met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.

3 Verhit een grillpan of grillplaat tot-ie goed heet is. Gril de kippenvleugeltjes 15–20 minuten (keer ze geregeld om) . Bak ze dan nog 10–15 minuten in een op 180 ºC voorverwarmde oven, om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn.

Per portie 252 kcal, 14,1 g vet (4 g verzadigd), 23,3 g eiwit, 7,8 g koolhydraten, 7,6 g suikers

Fotografie laura Edwards
Recept Lloyd Hayes