Deze goedgevulde soep barst van de smaken en is het perfecte middel voor als je een beetje verkouden dreigt te worden. Twee keer opscheppen mag!
1 Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de stukjes ontbijtspek in 3–4 minuten bruin, roer de prei, ui en knoflook erdoor en roerbak dit alles 2–3 minuten.
2 Voeg de gort, wortel, pompoen, rozemarijn en bouillon toe, plus zout en peper, en laat het geheel 45–50 minuten stoven, of tot de gort gaar is. Verwijder het takje rozemarijn en verdeel de soep over 6 kommen. Serveer met de fijngehakte peterselie erover.
Per portie 333 kcal, 13,6 g vet (4,8 g verzadigd), 16,4 g eiwit, 38,8 g koolhydraten, 7,6 g suikers
6 personen
• 1 el boter
• 1 el olijfolie
• 250 g plakjes ontbijtspek, grof gesneden
• 4 preien, in dikke ringen
• 1 ui, in dikke ringen
• 2 tenen knoflook, gepeld, geperst
• 200 g parelgort
• 2 grote wortel, in blokjes
• 250 g flespompoen, geschild, in blokjes
• 1 takje rozemarijn
• 1,5 l kippenbouillon
• 3 el fijngehakte bladpeterselie, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.